濕疹人士注意!你轉左沐浴產品未?(BIODERMA)

作為一個濕疹肌人士,我年年秋冬都會好著重保濕!會揀一啲話到明濕疹肌膚都可以使用既保濕乳液、保濕霜~
不過,其實年年點都係會翻發,年年都要去睇醫生...今年既我,就決定連沐浴產品都轉!

最近用緊BIODERMA保濕滋潤潔膚啫喱~佢唔只適合濕疹人士使用,就連嬰幼兒都適合!可想而知佢有幾溫和潔淨~~
官方話可以舒緩乾燥不適,回復水油平衡~而潔膚後仲可以皮膚滋潤柔嫩、有極高耐受性,可以增強皮膚抵禦力!



佢有一陣好清新既海洋味~

都幾易起泡~用得乾淨得黎又唔會好乾!當然唔可以用太熱既水沖涼,因為太熱既水會令皮膚更乾!

沖完涼就用BIODERMA維他命PP修護霜!
官方話佢有專利D.A.F,可以增強皮膚抵禦力,對抗敏感原,預防濕疹復發!
而維他命PP就促進「細胞間脂質」形成,提升皮膚自我保濕能力~達至長效保濕,舒緩繃緊及痕癢,改善抓痕及睡眠質素!
而且嬰幼兒都可以用 🙂



佢既質地比較厚身~

暫時用左5日,之前俾我因爲太痕而抓到少少出血既位都有改善,起碼搽完維他命PP修護霜後忍得住唔再抓,大家都明濕疹痕起上黎真係停唔到抓...

其他部位既濕疹都無再發大,希望今個冬天唔洗去睇醫生!
如果你都有濕疹問題,可以到以下連結登記~換領BIODERMA Atoderm試用裝!
 
祝願各大人同小朋友,2019都唔再被濕疹困擾!
 
Facebook : 80後的人妻「旅」友  &  蠔豉妹妹之貓奴生活
Instagram : https://www.instagram.com/wingring
合作/邀稿 : wingring417@gmail.com / wingring@ymail.com